PER QUÈ MALLA ANTIHERBA DE PLÀSTIC?

L’ENCOIXINAT

Tots els horts moderns fan servir encoixinats per protegir el substrat. Aquest sistema té molts avantatges. A més d’evitar el creixement d’herbes no desitjades, l’encoixinat manté la humitat del sòl i evita els efectes perjudicials dels rajos ultraviolats sobre la terra nua.

LES COBERTES VEGETALS

Molts horticultors ecològics fan servir cobertes vegetals en els seus horts. La palla, les restes de fulles seques o fins i tot la gespa tallada són bones solucions. Efectives i econòmiques.

LA MALLA ANTIHERBA DE POLIPROPILÈ

A Hortaljardí hem experimentat amb cobertes vegetals i hem optat per la malla de plàstic d’alta qualitat. Entenem que és una solució que pot resultar polèmica, però estem molt convençuts dels avantatges de la nostra aposta en els horts domèstics de petites dimensions.

A les xarxes socials hem rebut comentaris demanant-nos el per què. Entenem el greu problema de l’ús indiscriminat dels plàstics i estem oberts a tot tipus de comentaris que ens ajudin a millorar. Provarem de desgranar alguns arguments per recolzar la nostra opció.

El polipropilè és un plàstic reciclable i molt estable

El polipropilè (pp) s’usa en materials de laboratori i contenidors alimentaris de qualitat. No desprèn substàncies tòxiques quan es degrada i es pot reciclar (grup 5). Les nostres malles es fan amb pp reciclat.

Malles de llarga durada

Els nostres horts tenen malles des de fa més de 10 anys i estan plenament funcionals. El plàstic s’aprofita any rere any. Només cal una bona ruixada amb la mànega per deixar-lo net i polit.

La solució làser

Un problema de les malles teixides és que es desfilen amb facilitat i amb pocs anys cal substituir-les. A Hortaljardí vam experimentar amb talls en calent, que solucionaven el problema, però eren costosos de fer i els acabats poc satisfactoris.

Actualment tallem les nostres malles antiherba amb làser, de manera automatitzada. Els acabats són perfectes i la cauterització evita que es desfilin.

Tall làser

Pauta de plantació

Les malles d’Hortaljardí inclouen uns talls per plantar amb la densitat adequada i mantenir sempre l’hort ben endreçat. També tenen unes finestres per poder sembrar llavors directament sobre el substrat.

Protecció contra fongs

A diferència de les cobertes vegetals, les malles antiherba són una bona protecció contra els fongs que provenen de la terra. A més permeten usar sulfats per prevenir infeccions, sense afectar els fongs beneficiosos del subsòl.

La solució més senzilla i pràctica

Amb Hortaljardí es poden fer cobertes vegetals, però recomanem l’ús de les malles antiherba als hortolans poc experimentats que vulguin obtenir bones collites sense gaires complicacions.

La solució Hortaljardí

Leave a Comment

Item added to cart.
0 items - 0,00